Wie is Tine?

Ik ben Tine en heet je graag welkom bij Voed je Ziel!

Voeding is altijd mijn passie geweest: voeding voor het lichaam (geteeld op onze SmaakBoerderij), voeding voor het hoofd (kennisdeling via workshops) en voeding voor de ‘ziel’ (een plek om te herbronnen als hulpverlener, daar gaat Voed je Ziel namelijk over).

Ik studeerde psychologie en startte mijn carrière als HR adviseur – in de bedrijfswereld dus. Daar maakte ik voor het eerst kennis met coaching en na meerdere grondige opleidingen (Integrale Coaching technieken, Oplossingsgericht coachen) ging ik zelf als coach aan de slag in bedrijven. Ondanks de fijne ervaringen, miste ik diepgang: wanneer je voornamelijk vanuit het hoofd en modellen werkt, vind je wel oplossingen, maar daarom geen verandering. Je biedt inzicht, maar daarom geen beweging.

"Soms, heb je gewoon een paardenmiddel nodig."

Daarom zette ik mijn zoektocht verder buiten de bedrijfswereld en leerde de waarde van paarden kennen binnen begeleidingen. Deze ‘spiegels van de ziel’ maken als geen ander zichtbaar waar de balans verstoord is en gaan recht naar de essentie, voorbij de verhalen die we onszelf vertellen. In de jaren die volgden bouwde ik verder aan mijn pad als begeleider met twee jaaropleidingen rond Systemisch begeleiden en opstellingswerk. Daarnaast verdiepte ik me in specifieke thema’s zoals rouw, trauma-signalen en het gebruik van symbolen en rituelen. 

Deze brede basis zet ik nu in als klankbord voor ‘hulpverleners’ – in de brede zin van het woord. Coaches, therapeuten, psychologen, begeleiders, docenten, teachers, para-medische hulpverleners… Al wie anderen vooruit helpt, is hier welkom om met het eigen verhaal aan de slag te gaan. Hier kan je aankijken wat speelt en van daaruit een stap vooruit zetten. Het zijn tenslotte hulpverleners die maatschappelijke verandering mogelijk maken, het zijn hulpverleners die kunnen kiezen voor insluiten en samenwerken en zo onze samenleving verstevigen. Hoe sterker onze hulpverleners staan, hoe meer ze kunnen betekenen voor anderen en zo vergroot de beweging. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Mijn kracht als begeleider ligt in mijn verankering met de wereld rondom mij: in verbinding met de natuur blijf ik staan als anderen wankelen. Zonder oordeel, zonder te hoeven begrijpen, zonder dat het moet opgelost worden. Zo krijgt alles dat er wil zijn, ruimte. En kan vervolgens een zinvolle beweging gemaakt worden. 

Ik nodig je graag uit om samen met mij, in een kleine groep gelijkgestemden of individueel, met je eigen proces aan de slag te gaan. Zodat ook jij kan ervaren wat het betekent om te kunnen delen en aanleunen bij anderen. Zodat je er (terug) helemaal kan staan voor anderen.

"Every now and then you have to stand still,
so your soul can catch up with you."

Voed je Ziel

Voed je Ziel maakt deel uit van een ruimer verhaal waar voeding centraal staat. Voeding voor je lichaam, voeding voor je geest, voeding voor je ziel. 

Bij Voed je Ziel creëer ik een omgeving waar hulpverleners kunnen reflecteren en ruimte vinden om met hun eigen proces aan de slag te gaan. Je vindt er voeding om je eigen proces op gang te brengen, om te herbronnen en om een zinvolle beweging vorm te geven. Daarin wordt je gesteund door mezelf, door de groep, de paarden, de omgeving – allemaal hulpbronnen op je pad.

Dit project vindt niet toevallig haar plek op de kleinschalige ecologische boerderij van mijn man Rik en mezelf, waar de natuur zich in al haar kracht kan ontplooien. We werken in de weides van de SmaakBoerderij in het landelijke Gottem (Deinze) waar eerlijke voeding geteeld wordt met respect voor de natuur. Dit zorgt voor een uniek kader met rust, stilte, ruimte en draagkracht vanuit de omgeving. Een ideale voedingsbodem dus om de innerlijke mens te versterken. Je leest meer over het SmaakBoerderij project op de website.

Groepsaanbod

Individueel aanbod

“Bij Voed je Ziel vind je een veilige omgeving waar je onder gelijken kan uitwisselen.”

Bekijk het GROEPSAANBOD

In de cirkel zijn we gelijkwaardig, een cirkel kent geen begin of einde. We vormen samen het draagvlak voor wat gedeeld wil worden en kunnen aanleunen bij elkaar.

“Als hulpverlener heb je met je eigen proces om te gaan. Zit zelf aan het stuur en laat je niet sturen door wat/wie zich aandient.”

Bekijk het INDIVIDUELE AANBOD

Tine begeleidt je in je proces rond persoonlijke thema’s, zoals verbinden en begrenzen, uitwisseling tussen geven en nemen, je plek innemen e.a. Met de paarden als spiegel geven we samen je volgende stap vorm.