OPSTELLING: Ervaar de kracht van het veld

Ervaar de kracht van het veld

We herhalen in ons leven patronen van ‘daar’ en ’toen’. Deze onzichtbare krachten sturen ons. Hoe zou het zijn om de keuze te hebben? 

Bewustzijn over wat ons stuurt, geeft (terug) keuzevrijheid

We komen samen met een groep hulpverleners om een opstelling vorm te geven. Iemand brengt een thema/vraag/patroon in en de andere deelnemers representeren vervolgens wat er speelt in de situatie (=representanten). De representaten delen informatie over wat ze ervaren en zo helpen we de vraagsteller om meer inzicht te krijgen in de situatie. 

De paarden zijn erbij als speigels en hulpbronnen.

Visuals front page_HN_Herwerking 2022_versie 2 (45)

Alles op een rijtje

VOOR WIE: Hulpverleners uit diverse stromingen

PROGRAMMA

We komen samen voor een avond vol ervaringen tijdens 2 tot 3 opstellingen. Je kan deelnemen als vraagsteller (= we werken actief met je thema) of als representant (= je neemt een plek in, in de vraag van de vraagsteller en ervaart van daaruit het thema). We vragen om minstens 1 keer een opstelling als representant mee te maken, alvorens je zelf een vraag of thema inbrengt. Je zal zien dat je ervaring als representant de basis legt voor het werken met je vraag. De ervaring als representant is eentje van dienstbaarheid aan de ander. En tegelijk biedt het jou zelf waarde, omdat thema’s voor meerdere deelnemers herkenbaar en relevant zijn. Dus ook als representant mag je jou verwachten aan beweging in je systeem.

We beginnen de avond met een verwelkoming en het maken van een aantal afspraken om het goed verloop te garanderen. Vervolgens maken we tijd voor een geleidde meditatie waarbij we onze voorouders uitnodigen om deel te nemen en ons te vergezellen op de avond. We nemen ook tijd om echt in ons lichaam te ‘landen’, dit is tenslotte ons belangrijkste instrument voor de avond.

De vraagstellers worden uitgenodigd om hun vraag/thema aan de groep voor te leggen. Samen als groep kiezen we met welk thema we eerst werken en zo bouwen we verder op. De opstellingen geven we vorm tussen de paarden, die als extra spiegel zichtbaarheid geven aan waar evenwicht verstoort is of welke beweging waardevol kan zijn.

De avond sluiten we af in de cirkel rond het vuur. Daar wordt gedeeld wat we meenemen uit de ervaring en laten we de ervaring indalen, voordat we afscheid nemen.

Een aantal eenvoudige afspraken zorgen ervoor dat de opstellingen kunnen gebeuren in alle sereniteit, met respect voor alle elementen (ook de moeilijke), oog voor veiligheid en zonder oordeel.

PRAKTISCH:

Er worden opstellingsavonde georganiseerd op volgende data: 11 mei, 8 juni, 24 augustus

Van 19h30 tot 21h30 – Toekomen kan vanaf 19h15. Water en thee wordt voorzien.

Op de locatie van Voed je Ziel: Molenweg 1, 9800 Gottem

 

VRAAGSTELLER: Ervaar de kracht van het veld

Breng je vraag in als thema voor een opstelling
50 als vraagsteller
  • Prijs excl. BTW
  • Ervaar wat het wetende veld je kan tonen rond je vraag of thema, en laat je leiden door de energie
  • Opstelling met vraagstellers en representanten tussen de paarden, incl. thee en water
  • Minstens één deelname als representant alvorens je jouw vraag/thema kan voorleggen aan de groep

REPRESENTANT: Ervaar de kracht van het veld

Neem een plek in, in de opstelling van de vraagsteller
20 als representant
  • Prijs excl. BTW
  • Ervaar de kracht van het systemische veld tijdens een opstelling in groep, en laat je leiden door de energie
  • Opstelling met vraagstellers en representanten tussen de paarden, incl. thee en water
  • Wees dienstbaar en maak tegelijk je eigen systemisch veld wakker, rond een thema dat meerdere mensen raakt